Repair Macbook Murah Nilai | Chamo Bandar Baru Bangi

Format Dan Servis Laptop Face To Face Bangi & Kajang

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Hanya di Chamo Bandar Baru Bangi Boleh walk-in ataupun appoinment   Kenapa Laptop overheat? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboard tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana ruang udara pada kipas laptop anda sudah diselaputi habuk tebal dan boleh jadi ada serangga yang bersarang didalam laptop anda. Apa yang perlu anda buat untuk mengelakkan perkara ini berlaku? Seperti […]

Read more

Servis & Tukar SSD Laptop Dell Inspiron N4110

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Pelajar dari UNITEN Serdang menghantar laptop kepada kami mengadu boot Windows beliau terlalu slow dan kadang-kadang tak dapat boot. Kami mencadangkan kepada beliau untuk menukar Hard Disk beliau kepada Solid State Drive. Kini laptop beliau hanya mengambil masa 15 saat sahaja untuk boot Windows.   Kenapa Laptop overheat? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboard tidak mampu […]

Read more

Repair Motherboard GPU Apple Macbook A1286

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Pelanggan Macbook kami mengadu skrin macbook pro miliknya hanya memaparkan white screen dan kerap kali NO DISPLAY? Ini berlaku kerana GPU macbook beliau gagal berfungsi dengan baik. GPU boleh rosak disebabkan tidak melakukan servis ke atas macbook. Servis perlu dilakukan sekurang-kurangnya 6 bulan sekali. Jika anda ada masalah berkaitan dengan imac, macbook pro, macbook air […]

Read more

Kenapa Macbook / Laptop Anda Perlu Menggunakan SSD?

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

SSD memberikan kelajuan yang maksima pada Macbook anda, tanpa perlu mengupgrade RAM ataupun mengformat Mac OS anda. SSD LEBIH TAHAN LASAK  SSD menampilkan rekaan yang bukan mekanikal yang mana menggunakan Flash NAND yang dipasang pada papan litar dan dapat menahan hentakan sehingga 1500g/0.5ms manakala HDD pula terdiri daripada pelbagai bahagian yang bergerak menjadikan mereka mudah […]

Read more

Apple Macbook Pro A1286 Re-Install OS El Capitan

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Abang Kamal dari Sekseyn 7 Bandar Baru Bangi mengadu Macbook Pro beliau gagal untuk boot OSX. Banyak kerja rasmi beliau yang tertangguh di sebabkan Macbook beliau rosak. Kami memberikan solution untuk menginstall kembali atau mengformat macbook beliau menggunakan perisian OSX El capitan. Selepas di format kami memulakan proses pengujian untuk memastikan macbook abang kembali telah […]

Read more

Repair Apple iMac A1311 Cannot Boot

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Encik Teeban dari Seremban, merupakan seorang pengurus sebuah syarikat Travel terkemuka di seremban. Beliau ke Chamo Cawangan Bandar Baru Bangi mengadu iMac beliau hanya keluar White Screen dan kadang-kadang keluar simbol tanda soal seperti gambar dibawah Selepas technician kami membuat pemeriksaan, Hard Disk beliau mengalami kerosakan dan tidak boleh digunakan lagi. Kami mencadangkan kepada beliau […]

Read more

Servis Laptop Face To Face Di Chamo Bangi

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Semalam, seorang pelajar dari UNIKL menghantar laptop kepada kami mengadu laptopnya LCD Laptopnya Blank dan meminta untuk menukar LCD Laptop beliau. Kami cuba meminimumkan kos beliau dengan troubleshoot terlebih dahulu masalah laptop beliau sebelum menukar LCD Screen. Kami hanya cuci RAM beliau dengan pemadam, laptop beliau dah kembali berfungsi. Simple je kan? Dah tak perlu […]

Read more

Tukar Battery Apple Macbook Pro A1278 (Model A1322)

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Pelanggan kami dari Bangi datang untuk menukar Battery Macbook Pro beliau. Battery beliau sudah melebihi Cycle Count yang ditetapkan iaitu 1000 cycle dan macbook beliau juga sudah mengeluarkan notification “Service Your Battery”. Penukaran battery “on-time” sebegini mampu menyelamatkan macbook anda daripada kerosakan yang lebih teruk, contohnya kerosakan touchpad disebabkan battery yang kembung. Kerosakan motherboard juga […]

Read more

Servis Apple Macbook Pro A1278 Overheat

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

“Boss, Macbook saya ni dah 5 tahun pakai, tak pernah servis, cuba abang tengok la kat dalam dia macam mana sebab saya pakai sekejap je dah panas…” Luahan dari pelanggan kami yang mengadu macbooknya CEPAT PANAS Kenapa Macbook overheat/auto shutdown/PANAS? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboar d tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana […]

Read more

Apple Macbook Pro Upgrade SSD 250 Samsung EVO 850

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

  Salah seorang customer kami mebuat keputusan untuk menggunakan SSD selepas tidak berpuas hati dengan prestasi macbooknya yang semakin merosat. Banyak kerja beliau tergendala disebabkan macbooknya terlalu lambat. Kami recommend kan beliau supaya menggunakan SSD Samsung EVO yang menjadi pilihan Chamo Bangi sebagai SSD terbaik setakat ini. Kini Macbook beliau kembali dengan wajah baru dan prestasi […]

Read more