Pusat Servis Dan Pakar iPhone Chamo Bangi

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Bismillah,

Aku boleh cadangkan beberapa pusat servis telefon area Bangi, Kajang dan Putrajaya bila ditanya kengkawan tapi aku hilang punca bila ditanya tempat terbaik untuk baiki iPhone. Ini kerana bukan semua pusat servis mampu membaiki iPhone kerana alatan, mesin dan barang-barang gantinya agak mahal dan limited. Jadi nak tak nak korang terpaksa juga hantar ke iPhone Center. Kalau adapun pusat servis yang menawarkan servis iPhone, kebanyakan mereka juga akan menghantar ke pusat servis iPhone. Jadi korang terpaksa bayar 2 kali, caj orang tengah dan caj baiki di pusat servis iPhone. Rugi kan?

Tetapi baru-baru ni aku folo kawan aku baiki iPhone nya di Seksyen 7, Bandar Baru Bangi. Aku yang duduk Bangi ni pun tak tau adanya pusat servis dan pakar iPhone di Bangi. Nama kedai itu Chamo Bangi. Asalnya kedai mereka terletak di Teras Jernang, tetapi atas alasan keselesaan dan pelanggan yang semakin ramai mereka berpindah ke Seksyen 7, Bangi.
Apa yang menariknya di Chamo Bangi ni, mereka membaiki phone korang secara berdepan atau lebih mudah aku katakan face to face dengan pelanggan. Jadi anything masalah pada telefon korang akan diberitahu di situ juga. Korang juga boleh tanyakan sebarang masalah telefon kepada staf. Nampak tak betapa pakarnya staf-staf Chamo Bangi? Dari sini pelanggan akan rasa lebih puas hati kerana dapat melihat sendiri telefon mereka dibaiki di hadapan mereka. Dan lebih mengagumkan aku, servis ini hanya memakan masa 30 minit sahaja. Perghh memang pakar ni.

Lagi satu aku nak bagitau, untuk masalah skrin pada iPhone kebiasaannya kita dikehendaki menukar skrin baru kan kerana skrin iPhone melekat sekali dengan body. Sebab tu la tukar skrin iPhone boleh mencecah beratus-ratus ringgit. Mana nak cekau duit sebanyak tu kalau tiba hujung bulan? Lagi-lagi plak kita student kan? Tapi di Chamo Bangi korang tak perlu tukar skrin telefon kerana mereka mempunyai mesin yang mampu membaiki skrin tanpa perlu menukarnya. Nah, dah boleh jimat dah kat situ kan? Duit beli skrin tu dah boleh cover duit minyak sebulan. Amacam? Terbaik tak?

Artikel penuh – http://www.afzalsukasuki.com/2017/03/pusat-servis-dan-pakar-iphone-chamo.html

========================================
Boleh tengok review dari customer di Page kami.

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp : 018-9886531 Din
Instagram : @chamo_bangi

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan Chamo Bangi boleh terus ke:

Chamo – Smartphone Repair Centre
(Bandar Baru Bangi)

No.50,Jalan 7/7A,
Bandar Baru Bangi,
43650 Bangi, Selangor.
Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah)

Operation Hours : 10am-9pm
(Sunday Closed)
018-988 6531(admin)

Anda ada masalah dengan iphone @ gadget?
Sila tanya apa2 masalah di ruang komen 😀

MOHON SHARE untuk warga Bangi & area berdekatan.