Repair Macbook UKM Bangi | Chamo Bandar Baru Bangi

Repair/Servis Apple Macbook Pro A1278 15-Inch Bangi

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

“Adik, Macbook pakcik selalu padam sendiri, bila buat rendering video tak sempat siap tiba-tiba auto-shutdown. Dulu takda la macam ni.” Luahan dari pelanggan kami yang mengadu macbooknya auto-shutdown Kenapa Macbook overheat/auto shutdown? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboar d tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana ruang udara pada kipas macbook anda sudah diselaputi […]

Read more

Servis Laptop HP Compaq Face to Face

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Problem: Laptop overheat dan no display Solution : Servis dan kemaskan kedudukan RAM laptop Technician : keyrol Terima kasih kerana mengguna & percaya dengan services kami. Walaupon jauh bro tetap datang ke #chamobangi,   Kenapa Laptop overheat? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboard tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana ruang udara pada kipas laptop anda sudah diselaputi habuk tebal […]

Read more

Servis/Service Apple Macbook Pro A1286

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

“Abang Chamo, Macbook saya ni cepat panas, baru je bukak 5 minit, dulu takda la macam ni. Kadang-kadang bila panas sangat macbook ni padam sendiri, tolong tengokkan boss camne” Luahan dari pelanggan kami yang mengadu macbooknya overheat Kenapa Macbook overheat? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboar d tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana […]

Read more

Repair Apple Macbook Pro Tanda Soal Berkelip-Kelip

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Pelanggan kami dari Bangi mengadu Macbook beliau mengalami masalah  Flashing Question Mark atau Tanda Soal Berkelip-Kelip di Macbook beliau. Ia berlaku kerana kegagalan macbook beliau membaca system software (OSX) disebabkan kabel Hard Drive gagal berfungsi. Selepas macbook beliau diservis dan digantikan dengan kabel yang baru (Dapat warranty lagi 3 bulan 🙂 )  kini macbook kembali […]

Read more

Repair Macbook Pro Retina A1502 Water Damage

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

“Saya ingat dah kena repair motherboard RM9**, hantar sehari je terus dapat panggilan dari bro Chamo Bangi yang Macbook Pro Retina saya dapat diselamat kan dengan kos hanya RM2**, Memang puas hati dan terbaik Terima Kasih Chamo Bangi” – Bro Nabil   Customer Dari Bangi datang ke kedai kami mengadu Macbook Pro Retina miliknya tumpah […]

Read more