Repair IPhone | Chamo Bandar Baru Bangi

Repair iPad Mini 3 Kajang

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

Replacement iPad Mini 3   LCD iPad Mini 3 Replacement Problem : LCD Crack Harini sis ni datang kedai kami dan bagitahu yang beliau nak tukar LCD iPad Mini 3  miliknya. LCD tersebut crack dan tak berfungsi akibat daripada terjatuh dan mengalami hentakan yang kuat. Bila kami tengok memang dah patut kena tukar dengan yang […]

Read more

iPhone 6 Tukar Kamera Depan Nilai

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

  iPhone 6 Front Camera Replacement Problem : Front Camera Broke up Brother dari Nilai datang ke kedai kami untuk repair iphone 6 dan bagitahu yang kamera depan dia tak nampak apa-apa. Bila kami cek, rupa-rupanya connector dah terputus. So, brother ni terpaksa tukar kamera depan yang baru supaya dapat selfie nanti hehe. Kami dah berjaya […]

Read more

Replacement LCD Sony XA

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

LCD Sony XA Replacement Problem : LCD Pecah/Crack Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang LCD Sony XA beliau blank/gelap terus bila terjatuh dan mengalami hentakkan yang kuat. Bila kami cek, memang kena tukar LCD baru sebab masih ada vibrate bila ON. Kami cadangkan untuk tukar. Abang ni bersetuju. So, kami tukarkan LCD […]

Read more

Battery Replacement Lenovo S90 Bangi

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer datang katanya charge dari subuh sampai maghrib tak naik2. Kami cuba tukar battery. Alhamdulillah. Dalam sejam battery da full. Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Hadapan SUE KAMILAH Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 6531(admin) http://chamobangi.wasap.my […]

Read more

iPhone 5s Water Damage Repair Kajang

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Waterdamage on Iphone 5s. Owner mandi phone pon nak mandi sekali. Alhamdulillah phone dapat hidup kembali.   Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Hadapan SUE KAMILAH Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 6531(admin) http://chamobangi.wasap.my Bestnya dapat repair […]

Read more

Touch Screen IPad Mini 1 berderai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

Done iPad Mini 1…anak owner terbaling dari meja makan sampai habis pecah berderai… Owner datang untuk ganti touchscreen dan Alhamdulillah settle  semua jadi seperti asal dan kelihat seperti baru. Chamo – Smartphone Repair Centre No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 […]

Read more

Iphone 7 Water Damage & Tukar LCD

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

kerap kali kita mendengar cerita kawan-kawan kita mengenai phone masuk air .. phone pergi berenanglah .. phone jalan  sendiri masuk air.. so kali ini kami #chamobangi ada cerita yang rare untuk semua .. hehe iPhone 7 yang IP68 teruji kekuatannya dibawa berenang ke laut yang dalam sehingga habis betteri kembang semangkuk .. hehe Disebabkan beberapa […]

Read more