Repair IPhone Seri Kembangan | Chamo Bandar Baru Bangi

iPhone 6 Tukar Kamera Depan Nilai

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

  iPhone 6 Front Camera Replacement Problem : Front Camera Broke up Brother dari Nilai datang ke kedai kami untuk repair iphone 6 dan bagitahu yang kamera depan dia tak nampak apa-apa. Bila kami cek, rupa-rupanya connector dah terputus. So, brother ni terpaksa tukar kamera depan yang baru supaya dapat selfie nanti hehe. Kami dah berjaya […]

Read more

Tukar Bateri iPhone 5s Bangi Kajang

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, Repair Smartphone Bangi No comments

Battery iPhone 5s Replacement Problem : Battery Drain Fast     Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau terlalu cepat habis. Bila tengah main fon, bateri sampai 20% terus OFF fon tu. So, dia minta untuk kami cek. Bila kami cek, rupa-rupanya battery life tersebut dah tinggal 34%. Keadaan […]

Read more

Replacement iPhone 5s Battery

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Iphone/IOS No comments

  Battery iPhone 5s Replacement   Problem : Battery Drain   Hai. Post kali ini saya akan menerangkan masalah dan jalan penyelesaian tentang bateri iPhone 5s yang di hantar oleh seorang pelanggan lelaki.   Harini brother ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau terlalu cepat habis bila digunakan. Bila tengah guna […]

Read more

Repair Touch Screen iPad 2 Bangi

By Chamo Bangi In Tablet & iPad repair No comments

  Model : iPad 2 Situasi : Touch Screen Pecah Punca : Di baling Oleh Anak. 🙂 Solution : Tukar Touch Screen Baru. Technician : Adli Terima kasih percayakan service kami. . Ada masalah seperti di atas? . Jumpa kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) . No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 […]

Read more

iPhone 5s Tukar On/Off Ribbon

By Chamo Bangi In Iphone/IOS No comments

  Tarikh : 6/12/2018 Model : iPhone 5s Situasi : Button on/off tak boleh nak tekan Punca : banyak sangat dok tekan button tu mesti la rosak. Solution : Tukar Ribbon On/Off Technician : Adli Terima kasih percayakan service kami. . Ada masalah seperti di atas? . Jumpa kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre […]

Read more

Battery Replacement Lenovo S90 Bangi

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer datang katanya charge dari subuh sampai maghrib tak naik2. Kami cuba tukar battery. Alhamdulillah. Dalam sejam battery da full. Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Hadapan SUE KAMILAH Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 6531(admin) http://chamobangi.wasap.my […]

Read more

iPhone 5s Water Damage Repair Kajang

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Waterdamage on Iphone 5s. Owner mandi phone pon nak mandi sekali. Alhamdulillah phone dapat hidup kembali.   Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Hadapan SUE KAMILAH Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 6531(admin) http://chamobangi.wasap.my Bestnya dapat repair […]

Read more