Repair IPad Kajang | Chamo Bandar Baru Bangi

Repair Front Camera iPhone 5s Kajang

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

Replacement iPhone 5s Front Camera Iphone 5s Front camera replacement.   Reason : front camera kabur, earpiece tak detect dengan betul   Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang iPhone 5s beliau front camera dia nampak kabur dan bila orang call dia kena loud speaker baru dengar. Beliau minta untuk kami cek. Bila […]

Read more

iPhone 6s Speaker Muzik Tak dengar – Kajang

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

iPhone 6s Buka Muzik Terus Membisu     Problem : Speaker not function Harini abang ni datang kedai beliau memberitahu bahawa speaker bawah iPhone 6s tersebut tak berfungsi. Pasang jer youtube terus membisu. Technician kami membuat sedikit troubleshoot seperti menukar plug in (Masih Membisu) dan selepas ganti buzzer/speaker, terus iphone beliau menyanyi2 lagu2 Aiman Tino. […]

Read more

iPhone 6 Tukar Kamera Depan Nilai

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

  iPhone 6 Front Camera Replacement Problem : Front Camera Broke up Brother dari Nilai datang ke kedai kami untuk repair iphone 6 dan bagitahu yang kamera depan dia tak nampak apa-apa. Bila kami cek, rupa-rupanya connector dah terputus. So, brother ni terpaksa tukar kamera depan yang baru supaya dapat selfie nanti hehe. Kami dah berjaya […]

Read more

Replacement Battery Iphone 5 Nilai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Iphone/IOS No comments

  Battery iPhone 5 Replacement   Problem : Bateri Kembung   Hai. Post kali ini saya akan menerangkan masalah dan jalan penyelesaian tentang battery iPhone 5 yang di hantar oleh seorang pelanggan lelaki.   Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau kembung. Bila kami cek, ia memberi kesan kepada […]

Read more

Replacement Plug In iPhone 6+ Bangi

By Chamo Bangi In Iphone/IOS No comments

Plugin/Charging Port iPhone 6+ Replacement.   Problem = tidak boleh caj, music speaker tidak keluar volume, headphone/mic tak berfungsi.   Abang ni datang mengadu org call bila bercakap org yg call tu tak dengar akibat jatuh dari atas katil ke lantai. Jalan penyelesaiannya adalah kami tukarkan plugin iPhone 6+ yg oneSet dgn microphone.   Alhamdulillah […]

Read more