Repair IPad Kajang | Chamo Bandar Baru Bangi

Repair iPad Air Battery Kembung Serdang

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Langkah awal perlu bagi mengelakkan kerosakan yang lebih teruk, seperti iPad dibawah ini akibat battery yang kembung telah menyebabkan kerosakan screen dan beberapa part penting. Nasib baik board iPad ini masih berfungsi dengan baik. Oleh itu anda perlu sentiasa memastikan battery ipad anda berada dalam keadaan yang baik dan tidak bermasalah.   Jika ada simptom-simptom […]

Read more

Repair LCD Android VIVO V3 Max

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Harini customer kami dari Seri Kembangan datang ke Chamo Bangi untuk menyelesaikan masalah phone vivo beliau tiada display selepas terjatuh. Staff Chamo Bangi terus bukak dan memeriksa connector LCD phone tersebut. Selepas process cleaning dan mengetatkan semula connector LCD tersebut, phone customer kami berfungsi kembali seperti asal. Alhamdulillah beliau amat berpuas hati dan gembira dengan […]

Read more

Repair dan Servis Laptop Face To Face Bangi & Kajang

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Hanya di Chamo Bandar Baru Bangi Boleh walk-in ataupun appoinment   Kenapa Laptop overheat? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboard tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana ruang udara pada kipas laptop anda sudah diselaputi habuk tebal dan boleh jadi ada serangga yang bersarang didalam laptop anda.   Apa yang perlu anda buat untuk mengelakkan perkara ini berlaku? […]

Read more

Tips Apabila Membeli Sebuah ‘SMARTPHONE’

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Beberapa Perkara Yang Perlu Dibuat Apabila Membeli Sebuah ‘SMARTPHONE’ Tips ini boleh digunapakai untuk belian smartphone baru atau secondhand. 1. TENTUKAN SISTEM OPERASI YANG ANDA MAHUKAN (OPERATING SYSTEM) Tentukan sistem operasi mana yang sesuai dengan keselesaan anda. Ada 3 pilihan – iOs (Apple iPhone), Android (Contoh: Samsung,Huawei) atau Windows (Microsoft Lumia). 2. PASTIKAN KEASLIAN (ORIGINALITY) […]

Read more

Battery iPhone 4s Kembung

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Akibatnya bila phone pun sudah mula pandai “berenang” bersama tuanya, penuh air sudah batterynyaa…aiyoooo Pening kepala owner bila tgk sbb letak dlm wallet…ingatkan duit menebal…rupa2 battery sudah kembungggg daaa… tapi x pe kami kat #chamobangi masih bersedia berkhidmat memberi “CPR” tok phone anda semua d luar sana…insyaAllah kami berkhidmat memberi service yg terbaik utk anda semua  

Read more

Tukar Body 5s Ke 6s Red Edition Raya Sales

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Hari ini di  #chamobangi  . Akak ni datang belikan baju raya untuk iphone kesayangannya, warna merah lagi. Katanya raya tahun ni tak bermakna kalau tuan punya badan je yang pakai baju raya. iPhone pun nak beraya jugak… Tak sampai sejam technician kami terus tukarkan.   jd pada yang diluar sana apa lg yang anda nntikan […]

Read more

Promosi Raya Giler-Giler Di Chamo Bangi

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Assalamualaikum dan salam ramadhan ke-22 kepada semua umat islam . Alhamdulillah da 2 minggu kita berpuasa dan tinggal beberapa hari sahaja lagi bulan syawal bakal tiba, sudah semestynya kita umat islam sedang sibuk membuat persediaan untuk raya. begitu juga dengan kami #chamobangi , menyediakan PROMOSI RAYA 2017 khas untuk pengguna iPhone . Kenapa #chamobangi menyediakan PROMOSI RAYA […]

Read more

Promosi Raya Sale ( Tukar Battery & LCD iPhone)

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Assalamualaikum & Selamat petang semua .😎 Salam ramadhan kepada semua umat islam. Syukur alhamdulillah kerana kita masih lagi diberi peluang untuk bernafas & menyempurnakan puasa kita pada tahun ini . . . Begitu juga dengan #chamobangi masih lagi mengadakan promosi besar untuk pengguna iPhone ( LCD & BATTERY ) . . . Terima kasih cik kerana menggunakan […]

Read more

Promosi Raya Sale ( Tukar LCD iPhone)

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Assalamualaikum dan salam ramadhan ke-22 . Syukur alhamdulillah masih diberi peluang untuk meneruskan ibadah puasa. . . Alhamdulillh syukur kepada Allah kerana memberi rezeki untuk kami #chamobangi membuat promo khas untuk pengguna iPhone dengan offer 20% . ( LCD & BATTERY ) . . so apa tunggu lagi , cepat datang untuk dapatkan promosi raya !! di […]

Read more

Miss Australia Repair iPhone Di Chamo Bangi

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Hari ini #chamobangi sangat bertuah kerana dikunjungi oleh Miss Erin dari Australia, beliau seorang bagpacker . Beliau memberitahu kepada technician kami bahawa batteri iPhone 6 beliau kembung dan menyebabkan LCD SCreen terangkat . Tp Miss Erin segera lakukan tindakan dan terus datang ke #chamobangi dan menggantikan bettery dan LCD screennya dengan offer 20%. . . jd pada […]

Read more