Body | Chamo Bandar Baru Bangi

Laptop CQ40

By Chamo Bangi In Laptop/Computer, Repair Smartphone Bangi No comments

Laptop:  CQ40 bila customer ni buka laptop dia, tak sampai 30minit laptop terus mati dengan tiba2.. Pegang laptop rasa panas amat sangat. Customer terus call technician CHAMO BANGI untuk buat checking. Terus buat apointment dan bawa laptop ke kedai. Jadi technician try untuk settlekan problem customer ni secara depan2 tanpa perlu tinggalkan laptop. Technician hanaya mengambil masa 30minit […]

Read more

iPhone 6

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, Repair Smartphone Bangi No comments

Phone : iPhone 6 Problem : Screen Crack + Body Bengkok Cerita dia iPhone 6 ni jatuh dari motor dan dah kena gelek ngan kereta. Nasib baik jumpa ‪ CHAMO BANGI. Terus tranform iPhone 6 Rose Gold kepada iPhone 6s Black Matte. Problem settle. Owner pun senyum sampai ke pipi setelah tengok hasil teknikal ‪CHAMO […]

Read more

iPhone 6

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, Repair Smartphone Bangi No comments

Regular Customer CHAMO BANGI Dari Shah Alam. Before ni datang beli iPhone 6 untuk anak lelaki dia. Hari ni bawa anak perempuan dia plak tukar bateri. Chamo Bangi Is The Best Service In Selangor. Thank you support kami.

Read more

PC

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

PC Problem : Nak masuk Windows lepas tu off sendiri Teknikal DrLaptop ( CHAMO BANGI) troubleShoot rupanya HDD dia kong dah. Jadi kami kasi tukar HDD 2.0TB. Lepas tu tambah lagi RAM jadi 8gb. Terus Berdesupp PC dia. Thank you bro kerana support kami.

Read more

iPhone 5

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, Repair Smartphone Bangi No comments

Phone : iPhone 5S Repair : Back Camera Thanks bro support CHAMO BANGI Ini adalah testimoni yang di berikan oleh customer yang telah datang ke kedai kami. Bila kita bantu orang dengan ikhlas, orang pun akan ikhlas membantu kita. Thanks for your support bro!

Read more

iPhone 6

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, Repair Smartphone Bangi No comments

Phone : iPhone 6 Problem : Bateri tak naik Cas (Bateri 6% cas 12jam pun sama gak 6%) Kronolgi : iPhone 6 ni telah dihantar ke kedai lain dan kedai telah troubleshoot 1) Tukar charging port pun tak boleh naik jugak cas 2)Tukar bateri pun tak mau jugak naik cas 3) Pomen Give Up Iphone […]

Read more

Laptop DELL

By Chamo Bangi In Laptop/Computer, Repair Smartphone Bangi No comments

Laptop DELL Problem : No Display. Laptop ni dah pernah repair kat tempat lain. Owner kata tahan sebulan lebih lepas tu jadi balik screen gelap bila on. Nak hantar balik ke kedai tapi kedai tu bagi sebulan je warranty. Sebaik sahaja laptop dihantar kepada kami, laptop tersebut didapati mengalami kerosakan pada chipset. Chipset sebelum ni hanya […]

Read more