Servis Apple Macbook Pro A1278 Overheat

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

“Boss, Macbook saya ni dah 5 tahun pakai, tak pernah servis, cuba abang tengok la kat dalam dia macam mana sebab saya pakai sekejap je dah panas…”

Luahan dari pelanggan kami yang mengadu macbooknya CEPAT PANAS

Kenapa Macbook overheat/auto shutdown/PANAS?

Perkara ini berlaku kerana chipset motherboar d tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana ruang udara pada kipas macbook anda sudah diselaputi habuk tebal dan boleh jadi ada serangga yang bersarang didalam macbook anda.

Apa yang perlu anda buat untuk mengelakkan perkara ini berlaku?

Seperti kereta juga, ianya perlu diservis bila sampai masanya. Servis 6 bulan sekali sudah memadai jika dibandingkan dengan kerosakan yang lebih teruk perlu anda hadapi. Pastikan anda tidak mecuba servisnya sendiri, ianya juga boleh merosakkan skru serta beberapa part macbook anda. Mudah sahaja, hantar terus kepada kami, dengan kos yang berbaloi anda pasti berpuas hati.

 

Jika anda ada masalah berkaitan dengan imac, macbook pro, macbook air dan sebagainya boleh Walk-in outlet kami di alamat bawah:

Branch : *CHAMO BANDAR BARU BANGI, SELANGOR*
Address : No.50 ,JALAN 7/7A,
43650 BANDAR BARU BANGI,
SELANGOR.
Operation Hours : 10:00am-09:00pm (SUNDAY CLOSED)
Hotline : +6 018 988 6531 (Din)

P/S : Repair Apple Macbook Dan Laptop Hanya Di Chamo Cawangan Bangi Sahaja.