Repair Smartphone Bangi | Chamo Bandar Baru Bangi

Repair Front Camera iPhone 5s Kajang

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

Replacement iPhone 5s Front Camera Iphone 5s Front camera replacement.   Reason : front camera kabur, earpiece tak detect dengan betul   Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang iPhone 5s beliau front camera dia nampak kabur dan bila orang call dia kena loud speaker baru dengar. Beliau minta untuk kami cek. Bila […]

Read more

Repair LCD Oppo F1S Pecah – Bangi

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

Oppo F1S LCD Pecah 📵MODEL :- Oppo F1s 📱 ‼️PROBLEM :- LCD jatuh pecah 💢 🛠TECHNICIAN :- Aliff 🧔 ⏰DURATION :- 30 minutes done ✅   Terima kasih kerana percayakan service kami.   Chamo Bandar Baru bangi   No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Tepi Kedai Cermin Mata Israk Optical   […]

Read more

iPhone 6s Speaker Muzik Tak dengar – Kajang

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

iPhone 6s Buka Muzik Terus Membisu     Problem : Speaker not function Harini abang ni datang kedai beliau memberitahu bahawa speaker bawah iPhone 6s tersebut tak berfungsi. Pasang jer youtube terus membisu. Technician kami membuat sedikit troubleshoot seperti menukar plug in (Masih Membisu) dan selepas ganti buzzer/speaker, terus iphone beliau menyanyi2 lagu2 Aiman Tino. […]

Read more

iPhone 6 Tukar Kamera Depan Nilai

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

  iPhone 6 Front Camera Replacement Problem : Front Camera Broke up Brother dari Nilai datang ke kedai kami untuk repair iphone 6 dan bagitahu yang kamera depan dia tak nampak apa-apa. Bila kami cek, rupa-rupanya connector dah terputus. So, brother ni terpaksa tukar kamera depan yang baru supaya dapat selfie nanti hehe. Kami dah berjaya […]

Read more

Tukar Bateri iPhone 5s Bangi Kajang

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, Repair Smartphone Bangi No comments

Battery iPhone 5s Replacement Problem : Battery Drain Fast     Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau terlalu cepat habis. Bila tengah main fon, bateri sampai 20% terus OFF fon tu. So, dia minta untuk kami cek. Bila kami cek, rupa-rupanya battery life tersebut dah tinggal 34%. Keadaan […]

Read more