Repair Smartphone Bangi | Chamo Bandar Baru Bangi

IPAD AIR body bengkok

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

. Ini akibatnya bila iPad Air cuba ” terbang ” dari tingkat 2 kebawah. awal-awal rasa macam okey sebab tuan empunya tengok dari atas, tapi bila tengok secara live di bawah selepas kejadian baru nampak jelas keperibadian Ipad Air yang boleh terbang ini. owner pun terus terbang ke chamobangi untuk mendapatkan services repair face-to-face. walaupun […]

Read more

Tukar LCD iPhone 5s

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

  . Dalam masa 30 minit Staff kami berjaya menggantikan LCD baru untuk pelanggan kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre  (Bandar Baru Bangi) . No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) . Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 6531(admin) http://chamobangi.wasap.my . #repairphonebangi #repairiphone #lcdreplacement #chamobangi

Read more

Tukar Battery iPhone 6

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Okay for those yang nak dapatkan servis perkhidmatan repair smartphone secara face to face dengan harga yang berpatutan boleh datang terus ke #ChamoBangi : Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) . No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) . Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 […]

Read more

Tukar LCD screen/ touchscreen 5s customer dari German

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer kami dari German, mengadu kerosakan touch screen/LCD iPhone 5s beliau. . Dalam masa 30 minit Staff kami berjaya menggantikan LCD baru untuk beliau. . Chamo – Smartphone Repair Centre  (Bandar Baru Bangi) . No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) . Operation Hours : 10am-9pm […]

Read more

Repair iPad Air Battery Kembung Serdang

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Langkah awal perlu bagi mengelakkan kerosakan yang lebih teruk, seperti iPad dibawah ini akibat battery yang kembung telah menyebabkan kerosakan screen dan beberapa part penting. Nasib baik board iPad ini masih berfungsi dengan baik. Oleh itu anda perlu sentiasa memastikan battery ipad anda berada dalam keadaan yang baik dan tidak bermasalah.   Jika ada simptom-simptom […]

Read more

Repair LCD Android VIVO V3 Max

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Harini customer kami dari Seri Kembangan datang ke Chamo Bangi untuk menyelesaikan masalah phone vivo beliau tiada display selepas terjatuh. Staff Chamo Bangi terus bukak dan memeriksa connector LCD phone tersebut. Selepas process cleaning dan mengetatkan semula connector LCD tersebut, phone customer kami berfungsi kembali seperti asal. Alhamdulillah beliau amat berpuas hati dan gembira dengan […]

Read more

Repair dan Servis Laptop Face To Face Bangi & Kajang

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Hanya di Chamo Bandar Baru Bangi Boleh walk-in ataupun appoinment   Kenapa Laptop overheat? Perkara ini berlaku kerana chipset motherboard tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana ruang udara pada kipas laptop anda sudah diselaputi habuk tebal dan boleh jadi ada serangga yang bersarang didalam laptop anda.   Apa yang perlu anda buat untuk mengelakkan perkara ini berlaku? […]

Read more

Tips Apabila Membeli Sebuah ‘SMARTPHONE’

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Beberapa Perkara Yang Perlu Dibuat Apabila Membeli Sebuah ‘SMARTPHONE’ Tips ini boleh digunapakai untuk belian smartphone baru atau secondhand. 1. TENTUKAN SISTEM OPERASI YANG ANDA MAHUKAN (OPERATING SYSTEM) Tentukan sistem operasi mana yang sesuai dengan keselesaan anda. Ada 3 pilihan – iOs (Apple iPhone), Android (Contoh: Samsung,Huawei) atau Windows (Microsoft Lumia). 2. PASTIKAN KEASLIAN (ORIGINALITY) […]

Read more

Battery iPhone 4s Kembung

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Akibatnya bila phone pun sudah mula pandai “berenang” bersama tuanya, penuh air sudah batterynyaa…aiyoooo Pening kepala owner bila tgk sbb letak dlm wallet…ingatkan duit menebal…rupa2 battery sudah kembungggg daaa… tapi x pe kami kat #chamobangi masih bersedia berkhidmat memberi “CPR” tok phone anda semua d luar sana…insyaAllah kami berkhidmat memberi service yg terbaik utk anda semua  

Read more

Tukar Body 5s Ke 6s Red Edition Raya Sales

By Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Hari ini di  #chamobangi  . Akak ni datang belikan baju raya untuk iphone kesayangannya, warna merah lagi. Katanya raya tahun ni tak bermakna kalau tuan punya badan je yang pakai baju raya. iPhone pun nak beraya jugak… Tak sampai sejam technician kami terus tukarkan.   jd pada yang diluar sana apa lg yang anda nntikan […]

Read more