Laptop/computer | Chamo Bandar Baru Bangi

Touch Screen IPad Mini 1 berderai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

Done iPad Mini 1…anak owner terbaling dari meja makan sampai habis pecah berderai… Owner datang untuk ganti touchscreen dan Alhamdulillah settle  semua jadi seperti asal dan kelihat seperti baru. Chamo – Smartphone Repair Centre No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 […]

Read more

Iphone 7 Water Damage & Tukar LCD

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

kerap kali kita mendengar cerita kawan-kawan kita mengenai phone masuk air .. phone pergi berenanglah .. phone jalan  sendiri masuk air.. so kali ini kami #chamobangi ada cerita yang rare untuk semua .. hehe iPhone 7 yang IP68 teruji kekuatannya dibawa berenang ke laut yang dalam sehingga habis betteri kembang semangkuk .. hehe Disebabkan beberapa […]

Read more

Battery iPhone 6 Kembung

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

Lagi dan lagi kejadian yang sama menimpa pelanggan kami di #chamobangi dan kini battery iphone 6 yang  telah kembung diluat tabi’i. Hakikatnya kejadian ini berlaku kerana kekerapan kita mengecaj telefon sambil bermain ataupun kerap menggunakan powerbank secara beterusan dan mengecaj di tempat yang salah (charging port 2AM) & overcaj ketika tidur malam. dinasihatkan agar anda […]

Read more

Ganti Glass iPhone 6 ( putih )

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

menjadi masalah biasa pd pengguna iphone “jatuh siket da retak habis scree” so fenin nk gantikan lcd sbb mahal . . solution kami sediakan d #chamobangi hanya focus pd glass shj utk di baiki (tertakluk pd terma n syarat) . . utk owner2 phone yg bru pecah glass bole la terus ke #chamobangi utk baiki phone anda….proses […]

Read more

Merdeka Sale 2017 !!!!

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Convert Body, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Tips Chamo Bangi, Water damage repair No comments

Terima kasih diucapkan pd abg n akak nih sbb dtg support kami di #chamobangi …dtg jauh2 utk repair battery ipong tp sbb percayakan #chamobangi sanggup redah lautan luas….ecehhhh hehehe…tp tetap terbaik very friendly dgn kami…. . . jd buat julung kalinya #chamobangi menghargai semue pelanggan kami jd sehubungan itu kepada semua warga instagram, pelanggan #chamobangi baik yang […]

Read more

ANDROID AND IDEVICE SPECIALIS

By Chamo Bangi In Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair 3 Comments

ANDROID AND IDEVICE SPECIALIST (Face-to-face Repairing, Bandar Baru Bangi) ” Pantang ipad letak bawah,habis screen kena pijak dgn budak2 nie. Tq brader Shahril sebab repair LCD ipad mini sy ” ~ Tuan Azman, Serdang Bagi anda yang belum tahu, kami di Chamo Bandar Baru Bangi, alu-alukan anda dapatkan khidmat repair khas utk apa2 jenis SMARTPHONE […]

Read more

Laptop Asus A43S Not Charging

By Chamo Bangi In Laptop/Computer, Repair Smartphone Bangi No comments

MASALAH Kerosakan Laptop A43S ini berpunca dari owner memaksa Power Adapter Charger sehingga DC POWER JACK telah PATAH pada bahagian kaki belakang DC Power JACK. SOLUTION Technician Chamo Bangi Telah Menukar DC POWER JACK yang baru. STATUS Laptop Asus A43s Berjaya Hidup Seperti Normal.   Anda Ada Masalah Ini? Whatsapp : 018-9886531

Read more

Laptop CQ40

By Chamo Bangi In Laptop/Computer, Repair Smartphone Bangi No comments

Laptop:  CQ40 bila customer ni buka laptop dia, tak sampai 30minit laptop terus mati dengan tiba2.. Pegang laptop rasa panas amat sangat. Customer terus call technician CHAMO BANGI untuk buat checking. Terus buat apointment dan bawa laptop ke kedai. Jadi technician try untuk settlekan problem customer ni secara depan2 tanpa perlu tinggalkan laptop. Technician hanaya mengambil masa 30minit […]

Read more

Laptop DELL

By Chamo Bangi In Laptop/Computer, Repair Smartphone Bangi No comments

Laptop DELL Problem : No Display. Laptop ni dah pernah repair kat tempat lain. Owner kata tahan sebulan lebih lepas tu jadi balik screen gelap bila on. Nak hantar balik ke kedai tapi kedai tu bagi sebulan je warranty. Sebaik sahaja laptop dihantar kepada kami, laptop tersebut didapati mengalami kerosakan pada chipset. Chipset sebelum ni hanya […]

Read more

Laptop ASUS

By Chamo Bangi In Laptop/Computer, Repair Smartphone Bangi No comments

Laptop Asus Problem : Screen Putih je. Customer pergi hantar kedai, then kedai kata masalah screen. So tukarlah sebiji screen baru. Tapi screen tetap putih je. Kedai pun pening nak solve masalah ni. Kedai tu suggest hantar kat DrLaptop Generations (CHAMO BANGI). Alhamdulillah laptop customer ni berjaya dihidupkan kembali.

Read more