Iphone/ios | Chamo Bandar Baru Bangi

Tukar Bateri iPhone 5s Bangi Kajang

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, Repair Smartphone Bangi No comments

Battery iPhone 5s Replacement Problem : Battery Drain Fast     Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau terlalu cepat habis. Bila tengah main fon, bateri sampai 20% terus OFF fon tu. So, dia minta untuk kami cek. Bila kami cek, rupa-rupanya battery life tersebut dah tinggal 34%. Keadaan […]

Read more

iPhone SE Tukar Screen Bangi

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, LCD Screen No comments

Tukar LCD iPhone SE Bangi Problem : LCD Crack   Harini brother ni datang kedai kami dan bagitahu yang LCD iPhone 5 SE beliau crack..   Bila kami tanya apa puncanya? Terjatuh, jawabnya. Kemungkinan mengalami hentakkan yang kuat yang menyebabkan pecah dan tak boleh sentuh.   Kami cadangkan brother ni untuk tukar LCD lama kepada […]

Read more

Replacement Battery Iphone 5 Nilai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Iphone/IOS No comments

  Battery iPhone 5 Replacement   Problem : Bateri Kembung   Hai. Post kali ini saya akan menerangkan masalah dan jalan penyelesaian tentang battery iPhone 5 yang di hantar oleh seorang pelanggan lelaki.   Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau kembung. Bila kami cek, ia memberi kesan kepada […]

Read more

Replacement Plug In iPhone 6+ Bangi

By Chamo Bangi In Iphone/IOS No comments

Plugin/Charging Port iPhone 6+ Replacement.   Problem = tidak boleh caj, music speaker tidak keluar volume, headphone/mic tak berfungsi.   Abang ni datang mengadu org call bila bercakap org yg call tu tak dengar akibat jatuh dari atas katil ke lantai. Jalan penyelesaiannya adalah kami tukarkan plugin iPhone 6+ yg oneSet dgn microphone.   Alhamdulillah […]

Read more

Replacement iPhone 5s Battery

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Iphone/IOS No comments

  Battery iPhone 5s Replacement   Problem : Battery Drain   Hai. Post kali ini saya akan menerangkan masalah dan jalan penyelesaian tentang bateri iPhone 5s yang di hantar oleh seorang pelanggan lelaki.   Harini brother ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau terlalu cepat habis bila digunakan. Bila tengah guna […]

Read more

Tukar LCD iPhone 6 Plus Nilai

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, LCD Screen No comments

  Proses penukaran LCD iphone 6+ telah selesai.. Dah boleh pakai phone seperti biasa 😁 Problem sebelum lcd bergerak sendiri walaupun tidak disentuh macam ada hantu yang menaip, hehehe (Ghost Touch). Anda happy kami lagi happy dpt membantu masalah anda.. pssttt nk bisik sikit, bagi yg ada masalah sama boleh singgah ke kedai kami 👇 . . […]

Read more

Tukar LCD iPhone 5c Kajang

By Chamo Bangi In Iphone/IOS, LCD Screen No comments

Proses penukaran LCD iphone 5C telah selesai.. Dah boleh pakai phone seperti biasa 😁 Anda happy kami lagi happy dpt membantu masalah anda.. pssttt nk bisik sikit, bagi yg ada masalah sama boleh singgah ke kedai kami 👇 . . . . . Kami di CHAMO CAWANGAN BANGI ada khidmat repair khas utk apa² jenis smartphone.. untuk […]

Read more

iPhone 5s Tukar On/Off Ribbon

By Chamo Bangi In Iphone/IOS No comments

  Tarikh : 6/12/2018 Model : iPhone 5s Situasi : Button on/off tak boleh nak tekan Punca : banyak sangat dok tekan button tu mesti la rosak. Solution : Tukar Ribbon On/Off Technician : Adli Terima kasih percayakan service kami. . Ada masalah seperti di atas? . Jumpa kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre […]

Read more

iPhone 6 Replacement Front Camera

By Chamo Bangi In Iphone/IOS No comments

  Model : iPhone 6 Situasi : Bila Call, Screen Tak Keadaan Gelap Punca : Sensor Call Ada Problem Solution : Tukar Ribbon Front Camera Technician : Faiz Terima kasih percayakan service kami. . Ada masalah seperti di atas? . Jumpa kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) . No.50,Jalan 7/7A, Bandar […]

Read more

Touch Screen IPad Mini 1 berderai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

Done iPad Mini 1…anak owner terbaling dari meja makan sampai habis pecah berderai… Owner datang untuk ganti touchscreen dan Alhamdulillah settle  semua jadi seperti asal dan kelihat seperti baru. Chamo – Smartphone Repair Centre No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 […]

Read more